sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Maeve Binchy: Scarlett & Feather ( Bokförlaget Prisma, 2000)


Cathy Scarlet ja Tom Feather ovat aina haaveilleet oman firman perustamisesta ja eräänä talvisena iltana Tom Scarlet löytää unelmiensa huoneiston, jonka he kuin ihmeen kaupalla saavat vuokrattua ja jonne heidän uusi, vastaperustettu oma yrityksensä voi asettua.

On todella kiinnostavaa seurata heidän firmansa vaiheita, vastoinkäymisiä ja onnistumisia, sen vaatimaa kovaa työtä ja sataprosenttisen innostunutta sitoutumista. Moni Binchyn kirjoista tuttu henkilö on tässäkin kirjassa mukana, eikä haittaa, etten näköjään ole lukenut kirjoja ihan aikajärjestyksessä - kyllä tapahtumiin saa otteen myös takautuvassa järjestyksessä lukiessaan. Kaksoset esim, tässä kirjassa he ovat vasta lapsia ja asuvat vielä vanhempiensa kotona. Pohjustetaan vahvasti heidän siirtymistään sijaisperheeseen - myöhemmissä Binchy romaaneissa taustoja ei enää avata, vaan tilanne vaan todetaan. Ihan hyvä ratkaisu, sillä tavalla jokainen romaani on enemmän itsenäinen kokonaisuus kuin jos kerrattaisiin, mitä aiemmin on tapahtunut. Binchyn ystävät sen sijaan saavat mukavia yllätyksiä, kun tajuavat saavansa lisätietoa henkilögallerian jäsenten historiasta.

Sitä kansikuvaa, jollainen lukemassani ruotsinkielisessä kirjassa oli kirjan luin, ei muuten löytynyt netistä, siksi pelkkä teksti tällä kertaa!  Eri kielisissä laitoksissahan on luonnollisesti usein erilaiset kannet, samoin saattaa olla erilainen ulkoasu kova- ja pehmeäkantisissa versioissa tai jopa eri painoksissa. Outoa silti, ettei löytynyt. Kirjan nimi suomeksi on Punaisen höyhenen keittiö, WSOY, 2001.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti