torstai 21. elokuuta 2014

James Bowen: Katukatti Bob. Kissa joka muutti elämäni (WSOY, 2014)


Tämä on yksi niistä ihmeellisistä tositarinoista, jotka tunnetaan pian ympäri maailman; joista tehdään kirja, sitten elokuva ( ei vielä tästä, mutta ehkä myöhemmin) - ja nykypäivän tyyliin tällä kissalla on myös facebooksivu ja tili twitterissä - mjau!


Tämä tositarina alkaa siitä hetkestä, kun huumeriippuvuudesta irrottautuva James näkee  tukiasuntonsa käytävällä kissan, joka selvästi leimautuu häneen. Kissalla ei tunnu olevan omistajaa ja laajojen tiedustelujen jälkeen James toteaa, että kissa on varmaan eksynyt omasta kodistaan ja kaipaa pysyvää asuinsijaa hänen luotaan.

Ihanalla tavalla kissa todella muuttaa Jamesin elämän: näkymättömästä, huomaamattomasta katusoittajasta tulee kissan avulla vastuullinen selviytyjä. Kissa saa ystäviä ympäri maailman, ja James huomaa, että internetin aikakaudella turistien ottamat valokuvat ja videopätkät ovat saaneet kymmeniä tuhansia katselukertoja ja Bob-kissasta on tullut tuttu monelle ulkomaalaisellekin.

James itse saa motivaatiota omaan selviytymiseensä, kun tuntee ensimmäisen kerran elämässään olevansa vastuussa jostain muustakin kuin vaan itsestään.

Kissan rakkaus vetoaa Jamesin vastuuntuntoon ja hän kamppailee tiensä täydelliseen raittiuteen metadonhoidon ja subutex-lääkityksen kautta.

Minua kiinnostaa melkein enemmän kuulla Jamesin tarinan jatkoa: onko hän edennyt lisää elämässään, mitä hänelle tänään kuuluu - no, kyllähän tietenkin kiinnostaa kuulla myös Bob- kissasta, mutta oikeastaan vain suhteessa Jamesiin...

Heidän ystävyytensä on todella hellyttävä!      


Katukatti Bob

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti