sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Jenny Downham: Ennen kuin kuolen ( Otava, 2009)

Kirja, jota työkaveri suositteli. Sanoi, että oikein tuputtaa tätä kirjaa kaikille - nuorille ja aikuisille - sillä kuulemma JOKAISEN pitäisi lukea tämä. Siispä otin kirjan kotiin, jossa se odotteli lukemistani varmaan kuukauden verran...

Kyllä. Ymmärrän, miksi hän haluaa jokaisen lukevan tämän kirjan.

Nuori tyttö, joka sairastaa syöpää, kirjoittaa listan asioista, jotka haluaa kokea ennen kuolemaansa. Hänen ystävänsä auttaa häntä toteuttamaan  niitä.

Perhe, joka elää  elämäänsä hänen rinnallaan. Isä, joka on lopettanut työnteon ollakseen aina valmiina auttamaan tytärtään, ollen koko ajan hänen käytettävissään. Veli, joka on vielä liian nuori ymmärtääkseen, mutta joka rakastaa siskoaan. Äiti, joka on avioeron myötä muuttanut pois, mutta joka oikein vaikeina hetkinä kuitenkin tulee takaisin, sillä he ovat kuitenkin perhe.

Hienoja kuvauksia nuoren tytön kokeiluista, tunnekuohuista, kiukutteluista, sairaalakäynneistä, alun irrallisuuden kasvusta syvemmäksi ja lopunkuvaus kuoleman hetkestä...vaikuttavaa. Ihan vaan nuorten kirjana. Ei ihme, että kirja on käännetty niinkin monelle kielelle, myös siis suomeksi!

Ennen kuin kuolen  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti